fbpx

RENEE Center for rengøring

Edit Content

Menu

Rengøring af ovn

Rengøring af ovn er klart ikke den bedste rengøringsopgave at give sig til, da det er super fedtet, oliet og til dels ret besværligt. Ovnen bliver desuden langt mere besværlig at gøre rent hvis der er gået et godt stykke tid siden man sidste har været igang med at gøre den rent, og det derfor ikke ser helt ligetil ud. Dog kan rengøringen af ovnen gøres til en lettere opgave med nogle tips og tricks.

Indholdsfortegnelse
rengøring af ovn

Simpleste rengøring med 3 ingredienser

Heldigvis skal der ikke bruges mange redskaber til at klare opgaven, i fleste tilfælde kan der nemlig bruges 3 ingredienser, nemlig vand, opvaskemiddel og brun sæbe, hvilket de fleste hjem har i forvejen. 

Rengøring af ovnlåge

Hvis din ovnlåge er meget fedtet og beskidt, er det her hvor opvaskemiddel og en våd klud er en god ide. Brug noget opvaskemiddel til at dække snavset og derved lægge det i blød. Det skal gerne ligge og opløse fedtet i lidt tid, omtrent en halv time, og herefter tager man den våde klud og snavset burde være meget ligetil at fjerne når det tørres af, er der stadig fedtrester kan der skrubbes efter med en opvaskesvamp eller lignende. 

Rengøring af ovn

Inden du går i gang med at rengøre selve ovnen er der et par ting du skal være opmærksom på. De fleste ovne har selvrens, dog virker det på forskellige måder alt efter om det er en pyrolyseovn eller en katalyseovn. Hvis det er en pyrolyseovn er det nemlig så snildt at man med et tryk på en knap kan aktivere pyrolysefunktionen i ovnen og lader den køre i dens bestemte tidsrum, hvorefter man bare kan tørre asken der kommer til at ligge i bunden. Her skal man dog være opmærksom på at der er tale om høje temperaturer i længere tid, hvilket ovnplader og riste ikke altid ville kunne tåle. 

I katalyseovnen vil man kunne genkende den ved at siderne er dækket af en emalje der gør at fedt og snavs løber ned af siderne. Dog er tendensen dog stadig at den har brug for en grundig rengøring fra tid til tid. Og det er her den brune sæbe skal i brug. Her smøres siderne i ovnen til med den brune sæbe. Når det er gjort tændes ovnen og sættes til 100 grader, hvorefter sæben vil begynde at boble. Sluk derefter ovnen, lad den køle ned og tør af med en våd klud. Er ovnen meget beskidt er det en god ide at bruge en skuresvamp eller lignende. 

Andre effektive metoder til rengøring af ovn?

Der findes alverdens metoder og produkter til at rengøre sin ovn med. Her hos Renee sælger vi en masse af disse og kan anbefale at man prøver grillrens samt skuresvampe som er mere dedikerede til opgaven. Det kan være at det ikke kun er ovnen der skal rengøres, men også bageplader, ovnplader, riste osv. og at det gerne må gå hurtigere end de mere traditionelle metoder, hvor der kan være en del knofedt involveret. Herunder har vi samlet en række produkter som kan gøre opgaven om at rengøre sin ovn nemmere og mindre vanskeligt.