fbpx

RENEE Center for rengøring

Edit Content

Menu

Guide til valg af børste/rondel til gulvvasker

Rondeller

Skurerondeller, farverne grøn og rød, er velegnet til vask på glatte gulve. De er ikke velegnet til ujævne gulve, da skurefibrene ikke kan trænge ordentlig ned og vaske gulvet rent.

Rød rondel er velegnet til daglig vask på de fleste gulve. Den kan også bruges til at gøre overflader blanke. Til polering anbefales at bruge hvid rondel
Grøn rondel anbefales til periodisk vask hvor der er større behov for at skure. Bruges ved stærk besmudsning, kan bruges på de fleste gulve.
Sort rondel er den hårdeste og er ideel til opskuring og polishfjerning. Kan ridse nogle gulve.
Se alle RENEEs rondeller her

Børster

Der findes mange børster og de er gode til vask af de fleste gulve.
På nogle gulve kan man ikke vaske med rondel, såsom skridsikre gulve og klinkegulve, så her skal man vaske med børste. Det anbefales også at vaske med børste på gulvvaskeren på ujævne gulve og gulve med ru overflade.

Børster til Taski gulvvaskere fås i blød nylon og hård nylon. Den bløde er standard og ideel til alle gulve med almindelig besmudsning, såsom i institutioner, skoler, haller mv.
Diskbørsten i hård nylon er velegnet til mere krævende opgaver, med større besmudsningsgrad. Den bruges normalt ved periodisk rengøring hvor gulvet skal grundrengøres og/eller opskures.
RENEE forhandler børster til alle Taski gulvvaskere. Se udstyr til alle Taski gulvvaskere her – og klik under hver maskine.

Børster til Nilfisk gulvvaskere
Til Nilfisk gulvvaskere findes der en del børster, og det kan virke lidt uoverskueligt. De bruger navnene Sica og Grit og det er det samme. Både Sica og Grit betyder der er slibemiddel i børsten. Typisk har Sica og Grit børster et nummer efter sig, som angiver hvor meget den sliber. Tallet følger sandpapirskalaen således at det laveste tal sliber mest.

Se udstyr til Nilfisk gulvvaskere her
Nilfisks børster til gulvvaskere startende fra den blåde ende:

Nilfisk Prolite børste er i nylon og med tynde børstetåde. Den er ideel til sarte gulve der skal vaskes med en blød og fin nylonbørste.
Nilfisk Prolene børste er standard disc børsten fra Nilfisk, og er den kendte blå nylonbørste som er velegnet til alle gulve. Denne universal børste er ret blød og er super til daglig rengøring med alm. besmudsningsgrad i f.eks. haller, skoler, børnehaver og andre institutioner.

Nilfisk Aglite Grit børste er med slibemiddel i nylontrådene, og er den blødeste af slibebørsterne. Den har fine tyndere nylonhår og er således velegnet til lidt gulve der skal rengøres med mild slibning.

Nilfisk Midlite Grit/Sica børste er med standard tykkelse på nylonhår og med forskellig mængde slibemasse svarende til tallet efter.
Midlite Grit 180 / 240 er f.eks. velegnet til hårdt epoxygulv hos mekanikere hvor bremsestøv og olie kan være svært at vaske rent.
Sica børste 80/46 er den meget hårde der sliber meget, som er ideel til fjernelse af f.eks. stearin og andet der sidder meget godt fast.

RENEE kan skaffe alle børster, og har en del på lager – også brugte til halv pris.

Se udstyr til Nilfisk gulvvaskere her