fbpx

RENEE Center for rengøring

Edit Content

Menu

Guide til opladning og batterier på rengøringsmaskiner

Mange er i tvivl om hvordan man bedst oplader og passer på sine batterier i gulvvaskere og fejemaskiner. Her har RENEE samlet nogle spørgsmål og svar som gerne skulle give klarhed over batterier og opladning.
HUSK at vi i RENEE altid står klar, hvis du mangler reservedele, batterier eller service til gulvvaskere og fejemaskiner. Se mere om service/reparation her

1. Når et batteri er helt afladet, og man sætter strøm til maskinen, hvor længe går der så ca, inden batteriet er fuldt opladt?
Det kan variere en del. Den mest anvendte løsning er at lade maskinen stå til opladning til næste dag. Det kan tage 3-5 timer at lade en gulvvasker op, men man kan finde ud af det med sikkerhed ved at bruge en batteritester.

2. Kan batteriet tage skade, hvis der stadigvæk tilføres strøm til det, efter at det er fuldt ladet op?
Nej ikke længere. Tidligere kunne rengøringsmaskiner tage skade, men nutildags er der indbygget en sikring der slår fra, når gulvvaskeren eller fejemaskinen er fuldt opladet, så batterierne ikke tager skade. Så man kan sagtens lade maskinen stå til opladning i længere tid.

3. Når battteriet/batterierne er fuldt opladt, hvor længe (timer) kan batterierne så ca holde, inden det skal oplades igen?
Det afhænger af hver maskine, og man kan typisk læse det i maskinens data/manual. Typisk holder maskinerne 3-4 timer. Hvis batterierne ikke er nye falder køretiden dog.

4. Er det ok kun at skifte et batteri på en maskine der bruger fire batterier, hvis de er gamle og ikke holder så længe?
Det er grundlæggende ikke optimalt kun at skifte et batteri. Det holder sig ikke godt så længe, hvis de andre batterier er dårligere – så trækker de gamle, det nye bedre batteri ”med ned”. I sidste ende sparer man flest penge ved at skifte alle 4 batterier, da de så holder længst.

5. Hvordan ved man hvor slidte batterierne er, og om de trænger til at blive skiftet ud?
Ved et evt. servicebesøg kan vi teste batterierne med en batteritester, og se hvor effektive de er, så du ved hvor længe de kan holde.

Har du andre spørgsmål til batterier og opladning hører vi gerne fra dig: mail@renee.dk