fbpx

RENEE Center for rengøring

Edit Content

Menu

Know – How

Hos RENEE ønsker vi, at know-how – viden gennem erfaringer – er vores varemærke.

Vi har i årenes løb fundet løsninger på en lang række behov og får ugentligt nye opgaver, og vi ser en ære i at sætte os i kundens sted og finde den mest effektive løsning. Ofte skal vi selv være innovative for at matche kundens specifikke behov.

Vores innovatør, Anders Kjeldgaard, er ingeniør og hans erfaring, blandet med et bredt netværk af leverandører og samarbejdspartnere, gør os i stand til at tilbyde Danmarks bedste know-how og innovation inden for rengøring m.m..

Nedenfor har vi listet en række tips til nem og effektiv rengøring, som både professionelle og private har glæde af. Har du et spørgsmål, som du ønsker svar på, er du velkommen til at kontakte os her.

Når man har et rengøringsproblem, er det vigtigt at undersøge:

Årsagen til problemet
Overfladen: hvilken type er det, og hvad kan det tåle
Hvordan er overfladen blevet behandlet (kemi & rekvisitter)
Hvordan skal overfladen behandles for at blive pæn og modstandsdygtig igen

Det er ikke altid nemt selv at vurdere, og derfor kan det være en god ide at få en fagmand til at se på sagen. RENEE kommer gerne ud og analyserer forholdene – ofte kan løsningen vise sig at være ganske simpel.

Nem og effektiv rengøring
Som udgangspunkt er det lettere at holde rent end at gøre rent. Dvs. regelmæssig rengøring er grundlæggende, for at rengøring kan foregå hurtigt og effektivt.

Dernæst skal man tænke på årsagen til snavset: kan man forhindre/formindske det? Af eksempler kan nævnes:

Måtter ved indgangen. En god måtte-løsning kan stoppe op til 90 % af udefrakommende skidt!
Placer affaldskurve fornuftigt – tæt på affaldskilden og hvor folk ser dem
Sørg for maskiner og rekvisitter fungerer optimalt – DET KAN GODT BETALE SIG at få maskinerne tjekket en gang i mellem! Er skaden først blevet alvorlig, kan en reparation blive dyr

Vi anbefaler kraftigt, at man anskaffer og benytter rekvisitter af god kvalitet – husk på at udgifterne til arbejdsløn i længden er langt højere end besparelserne ved at købe knap så gode produkter.

Tips – RENEE anbefaler
Lugtgener
Det er vigtigt at finde årsagen til lugten og eliminere den. RENEE har forskellig sprays til forskellige typer lugtgener:

R-10 Indkapsler lugtpartiklerne så de lægger sig på overfladen og ikke lugter længere. Man kan dernæst vaske/tørre/suge partiklerne op. Dufter af grannåle.
Biozyme Nedbryder lugtpartiklerne i løbet af et par timer og omdanner dem til vand og CO2. Meget effektiv til bl.a. opkast og urin. Fås med og uden parfume.
Duftskiver Hænges op eller lægges og klippes evt. over i flere stykker. Sørger for behagelig duft på f.eks. toilet.
Duftspray Spreder duft. Sørg for at spraye så højt op i luften som muligt, så sprayet får længst tid i luften.

Kalk-/okkerbelægninger
På sanitære områder er der tit problemer med kalkslør/okker, og det er naturligvis nemmest at holde det nede ved jævnlig rengøring. Dette gøres mest effektivt ved at tørre/vaske af (klud eller skuresvamp) med et surt, universalrengøringsmiddel (Grøn Lurifax) som tager fedt og snavs, og derefter med et surt middel som fjerner kalkslør og okker (Kalcedon).

Til steder der er hårdt angrebet af kalk/okker (og evt. rust) i f.eks. toiletkummer anbefales det at børste/vaske overfladen ”ren” og sørge for området ikke er dækket af vand. Derefter påføres et stærkt kalkhæmmende middel (Clean Super) som skal sidde i ca. 10 min, hvorefter der børstes/vaskes efter (pas på med at ridse på emaljerede overflader). Er resultatet ikke tilfredsstillende gentages processen.

Til meget alvorlige steder bruges Tenozid 12 i stedet for Clean Super. Tenozid 12 indeholder saltsyre og er således meget aggressiv.

Terrazzo
Er der problemer med kalk på terazzo-overflader, kan man bruge et kalkfjerningsmiddel, som ikke er alt for stærkt – Kalcedon.

Fliser og fuger i badeværelset
Er der problemer med kalk i fuger vaskes først med grundrens (Novaclean) med børste eller svamp og derefter med kalkfjerner (Kalcedon/Clean Super).

Stål
Stålvask/-armaturer
For at få stålvaske flotte og skinnende benyttes en skuresvamp og skuremiddel (Beryl) ved behov.
Ved kalkbelægninger skures med Kalcedon.

Stål-interiør
Det kan være svært at holde ståloverflader flotte og skinnende, og det vigtigste er at gøre dem helt rene med et rengøringsmiddel (Combi Universal) og en klud (sørg for der ikke sidder sæberester tilbage) og derefter pleje/polere med et stål-plejemiddel som modvirker snavs (Chromol).

Mug/alger
Er der forekomster af mug/alger vaskes først med grundrens (Novaclean), hvorefter der benyttes en desinficerende væske, som slår bakterier og deres grobund ihjel (Mould-Ex). På denne måde behandles roden til problemet, og med jævnlig desinficering holdes muggen væk.

Miljørigtig
Ønsker du at holde rent uden at skade miljøet, men samtidigt at rengøringen skal være effektiv, er svaret svanemærkede produkter. Svanemærket sikrer, at varerne er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe, og det er Danmarks officielle miljømærke. Mærket sætter grænser for udledning af giftige stoffer og for indholdet af uønskede stoffer i varen. De fås med og uden parfume og farve.

Træ
Når man har med træoverflader at gøre, er der som udgangspunkt to måder at behandle dem på: med olie eller med sæbe. Det er vigtigt at behandle træet på den ene eller anden måde, ellers vil holdbarheden kraftigt nedsættes.

Olieret
Ved oliebehandling plejes træet og holdes ”levende” og det skal, afhængig af slid samt vind og vejr, olieres et par gange om året. Afhængig af farven plejer man med mørk eller hvidpigmenteret olie.
Ved gulvvask bruger man et olieplejemiddel og så lidt vand som muligt – dette gøres nemmest ved at vaske med moppesæt
Det er vigtigt for træets holdbarhed at det plejes efter behov, og RENEE har olier til alle behov: Gulve, bordplader, udemøbler mv.

Sæbe
Til ubehandlet træ bruges sæbe som lukker porrerne på træet og således gør det modstandsdygtigt over for snavs. Ved gulvvask bruges så lidt vand som muligt og man kan lave doseringen med sæben stærkere, hvis træet har brug for mere pleje/modstandsdygtighed.
Anvendte sæber er bl.a. sæbespåner, brun sæbe mv.

Fliser & klinker
RENEE har et stort udvalg til vask på sten. Som hovedregel gælder, at man ikke skal bruge for meget kemi – ofte er overfladen fedtet/ikke blank, fordi der bruges en opløsning, der er for stærk. Se RENEEs produkter til sten her.

Spejle
For at have skinnende rene spejle anbefales det at bruge en glasrensevæske (Krystal), som fordamper hurtigt og samtidig fjerner skidt og fedt, og derefter tørre efter med en glasklud – en speciel fin microfiberklud som ikke efterlader striber men absorberer skidtet.

Urin
Til områder med urinstænk anbefales – Biozyme – et produkt som nedbryder urin. Biozyme fåes med og uden parfume.

Rust
Til pletter med rust anbefales Clean Super. Bemærk at overfladen skal være syrebestandig.

Affedtning
Til meget fedtede områder anbefales et specialmiddel til dette (Turbo Rens) samt microfiberklud og/eller skuresvampe/skurepads.

Grill-/ovnrens
Til fastbrændte madrester anbefales Grill-rens. Sprøjt på og lad sidde i 10 min hvorefter der skures. Evt. gentag processen. Meget effektiv! (Tager også dræbersnegle og myrer)

Opvaskemaskiner
For at opvaskemaskinen fungerer optimalt, er der flere faktorer som skal være på plads.
Små opvaskemaskiner skal have afspænding, salt og et godt opvaskemiddel. Hvis der er mange te- og kaffekopper i opvasken, anbefales det at bruge opvaskemiddel med klor. Se RENEEs sortiment her.

Industriopvaskere skal have et middel der passer til behovet. Hvis der vaskes mange kaffe- og tekopper, skal der bruges et middel med klor, og hvis der vaskes aluminium (bakker, fade mv) skal midlet være egnet til det. Se RENEEs sortiment her.

Microfiber
Microfiber gør rengøring meget nemmere!
Både mopper og klude fås i microfiber, og det specielle ved dette materiale er, at det består af mange bittesmå fibre, og ind i mellem disse fibre, som skraber snavset op, kan skidtet sidde, indtil det bliver vasket ud ved min. 60 grader. (Benyt ikke skyllemiddel).
Således kan og skal man ikke skylle microfibermopper, da man så ”fylder/drukner” dem, og skidtet bliver først løsgjort ved min. 60 grader. Moppen/kluden lægges til vask når den er fuld.

I forhold til almindelige bomuldsklude og –mopper, som kun virker ved at sætte snavset i blød og tørre henover det, hvorefter man skal vride skidtet ud igen, virker microfiber ved at ”skrabe” snavset op og holde fast i det, og således behøver man ikke bruge meget vand eller kemi.

Gulvvask
Der er flere forskellige måder at vaske gulv på. Mange har en opfattelse af, at der skal bruges meget vand, gulvklude, bestemte typer mopper eller at man skal ned på knæ og ligge.
Imidlertid sker der – heldigvis – også udvikling inden for rengøringsbranchen. Nye produkter er udviklet, som gør det hurtigere og nemmere at vaske gulv – og ikke mindst mere ergonomisk!
Med opfindelsen af microfiber (se ovenfor) er det blevet meget nemmere og mere effektivt at vaske gulv.

Kop-systemet
Dette system er ideelt til de fleste gulve – let til medium snavset, og bruges af mange rengøringsselskaber og private verden over.
Se mere om systemet her.

Vask med garnmopper – dryp-systemet
Denne metode er også meget populær, og bruges især af rengøringsselskaber på rengøringsvogne til vask på overflader der tåler mere vand og er mere snavsede.
Til systemet bruges en 20 l. spand og en mængde mopper som dyppes i vandet, presses og smides til vask når de er blevet beskidte.

Rasant Xpress
Et optimalt system til private som gerne vil vaske med mere vand end med kop-systemet.
Sættet indeholder en meget kraftig plastspand (10 l) med rist og fodstøtte, et skaft og en microfibermoppe der kan indeholde en del vand. Det er en fordel at anskaffe sig flere mopper. Se det her.

Vinduespudsning
Det kan godt betale sig at have godt udstyr til vinduespudsning. RENEE forhandler professionelt udstyr og har sammensat et sæt, der passer til privates behov – se det her.

Tekstilpletter
RENEE har en fantastisk spray til pletter på tekstil. Multispray bleger ikke tekstilet og løsgør næsten alle typer snavs.
Til pletter der er fedtede/olierede anbefaler RENEE Plet-Rens. Den tager tyggegummi og andet fedtet snavs og bleger ikke tekstilet.